Waar moet je op letten bij een goede profielfoto op social media?

Waar moet je op letten bij je profielfoto

Waar moet je op letten bij een goede profielfoto op social media?

Een eerste indruk maak je maar één keer: cliché, maar waar! Brandtastic fotograaf Petra vertelt in deze blog waar je op moet letten bij de keuze en het maken van een goede profielfoto voor social media.

Wat kies je als profielfoto op social media?

Waarom zou je een profielfoto kiezen, als je ook je logo of een mooi plaatje kunt kiezen? Met een mooie foto van jou, het gezicht achter je bedrijf, maak je direct een connectie met je volgers en klanten. Zeker wanneer je een eenmanszaak hebt is een foto van jezelf een must. Bestaat jouw bedrijf uit een heel team van medewerkers en gebruik je je socialmedia-accounts puur als bedrijfsaccount dan is het logo een goed idee.

Vandaag heb ik het specifiek over de profielfoto die je gebruikt op persoonlijke profielen als LinkedIn, maar bijvoorbeeld ook op Instagram en Facebook wanneer je zzp’er bent of een eenmanszaak hebt.

Waar moet je op letten bij een profielfoto?

Niet iedere profielfoto is hetzelfde. Snapchat- en Instagramfilters zijn hartstikke flatterend, maar geven geen realistisch beeld weer. Je wilt wel dat mensen je herkennen van je foto als je elkaar in het echt ontmoet.

Als je op onderstaande punten let krijg je een mooie profielfoto:

  • Zorg voor het juiste licht. Zo voorkom je schaduwen en glimmende vlekken. Daglicht is het mooiste en meest natuurlijke licht.
  • Zorg voor een verzorgd uiterlijk. Check of je haren goed zitten en doe eventueel wat make-up op of voor de mannen: trim je baard. Je hoeft geen metamorfose te ondergaan, maar een verzorgd uiterlijk versterkt de kracht van je profielfoto.
  • Draag kleding die bij jou past. Loop je normaal in een T-shirt en spijkerbroek? Dan kies je niet voor een driedelig pak en andersom. Wees voorzichtig met te drukke prints of een kleur die wegvalt in de omgeving.
  • Kies je kleuren bewust uit. Zorg dat de kleur van je kleding en eventueel de setting past bij je huisstijl en kernwaarden.
  • Draag geen zonnebril. Hoe leuk die ene vakantiefoto ook is, hij is niet geschikt als profielfoto bij je zakelijke socialmedia-accounts. Je ogen bepalen een groot deel van je uitstraling, dus die wil je laten zien!
  • Kijk recht in de camera. Nog even over je ogen en je blik: een open, frisse blik, recht in de camera spreekt mensen aan en zo maak je direct contact.
  • Zorg dat je gezicht centraal staat. Een profielfoto draait om jouw gezicht, dus hoef je geen foto te kiezen waar je volledig op staat.
  • Zorg voor een scherpe foto. Een korrelige foto slaat de plank mis, dus upload de foto in de juiste resolutie (grootte), namelijk 300 ppi. Als je je profielfoto laat maken door een professionele fotograaf stuurt die je bestanden in het juiste formaat voor social media.

Extra tip: Wil je laten checken hoe anderen je profielfoto ervaren? Stuur hem dan eens in op Photofeeler. Na een aantal dagen krijg je feedback over je profielfoto en ontdek je of je uitstraling matcht met het doel dat je voor ogen hebt.

Investeer in goede foto’s voor je website en social media

Investeer regelmatig in een brandingfotoshoot. Deze investering betaalt zichzelf gegarandeerd terug. De meeste mensen zijn visueel ingesteld en kijken eerst naar foto’s en beginnen dan met lezen. Met goede foto’s die perfect passen bij jouw bedrijf, merk en uitstraling creëer je herkenbaarheid, wat ook weer helpt in je groei, zichtbaarheid en verbinding op social media.

Kijk eens kritisch naar de profielfoto op je zakelijke socialmedia-accounts: past hij goed bij jouw bedrijf/merk?

ps tijdens ons live-event maak ik mooie portretfoto’s van je. Wil je erbij zijn? Lees hier meer en scoor direct je ticket!

Delen? Ja graag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krijg alle tips in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geen spam, alleen berichten met mooie aanbiedingen en handige tips.

Meest gelezen berichten

Maak die brandtastische start voor je bedrijf

Download het e-book met alle tips vandaag nog!