Investeren in je bedrijf kun je leren

In deze blog geven we je handige tips om te investeren in je bedrijf.

Investeren in je bedrijf kun je leren


Geen enkel bedrijf is ooit gegroeid zonder te investeren. Investeren kan spannend zijn en trekt je uit je comfortzone. Is dat een reden om het niet te doen? Nee. Je verdient een investering als het goed is altijd terug. In deze blog geven we je handige tips om te investeren in je bedrijf.

Investeren in je bedrijf, waarom zou je dat doen?

Investeren is altijd een goed idee, zolang je het maar doordacht doet. En doe je een keer een investering die je niet oplevert wat je had verwacht? Dan leer je er ongetwijfeld van en win je er alsnog iets mee. Wij hebben samen al heel wat jaren ondernemerservaring en geven 3 tips op een rij die jou helpen om te beslissen of je gaat investeren.

Vraag jezelf af of de investering het waard is.


Wat levert het je concreet op? Een investering heeft als doel dat het je iets oplevert. Zorg dat je helder voor ogen hebt wat dit is. We geven graag een aantal voorbeelden:

  • een website waarmee je klanten aantrekt;
  • een huisstijl die je een professionele uitstraling geeft;
  • specifieke kennis waardoor jij jouw klant beter kunt helpen.

Hoeveel tijd bespaart de investering jou?

Je kunt natuurlijk alles zelf doen, dat is lekker goedkoop. Het kost je alleen ook héél veel tijd. En die tijd kun je beter steken in werk dat geld in het laatje brengt, nietwaar?
In de tijd dat een professionele webbouwer je website maakt, een tekstschrijver jouw teksten schrijft of een grafisch ontwerper jouw huisttijl ontwerpt kun jij aan de slag met en voor jouw klanten.

Wat je geeft krijg je terug

Denk je dat je klanten aantrekt die willen investeren, als jij dat zelf niet doet? Als jouw website en huisstijl geen professionele uitstraling hebben, je teksten een rommeltje zijn en je foto’s wazig zijn, loop je klanten mis. Moet je je eens voorstellen wat er gebeurt als jouw uitstraling tiptop in orde is.

Een klant ziet dan dat jij geld en tijd hebt geïnvesteerd in je bedrijf. Ze weten dat je oog hebt voor detail en dat je waarde te bieden hebt.
Investeren is dus altijd een goed idee als je rekening houdt met deze tips. Voelt het niet goed om ergens in te investeren? Kijk dan verder naar een aanbod waar je wel blij van wordt. Je kunt iedere euro maar één keer uitgeven, dan kun je het beter maar goed doen.
Investeer jij gemakkelijk in je bedrijf? Zo nee, wat houdt je tegen?

PS investeren kan ook klein beginnen: kijk eens in onze shop voor handige minicursussen en tools!

Delen? Ja graag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krijg alle tips in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geen spam, alleen berichten met mooie aanbiedingen en handige tips.

Meest gelezen berichten

Maak die brandtastische start voor je bedrijf

Download het e-book met alle tips vandaag nog!