Hoe maak je een link in bio voor Instagram?

Op zoek naar je unieke huisstijl? Weet je niet waar je moet beginnen met je website en goede content? In twee dagen leggen we samen die basis.

Hoe maak je een link in bio voor Instagram?

Je hebt het vast al wel eens gezien op Instagram. “Check de #linkinbio om naar mijn website te gaan!” of “Je vindt de link op mijn bio!” Wat is die link in bio precies en hoe leid je volgers van Instagram naar je website? We leggen het uit in deze blog!

Je complete marketing is met elkaar verbonden

Wij geloven dat alles met elkaar in verbinding staat. Fotografie staat niet los van je huisstijl en een website zonder sprankelende teksten? Dat is het toch net niet! Zo is je social media ook geen losstaand ding, maar een onderdeel van je totale online marketing. Als je je social media goed inzet vergroot je niet alleen daar je zichtbaarheid, maar ook die van je website.

Via social media prikkel je de kijkers en verleid je ze om naar je website te gaan. Je wilt ze namelijk graag op je eigen website hebben en niet op een ander platform. Hoe meer (nieuw) verkeer naar je website, hoe hoger je in Google scoort. Blijft een bezoeker ook lang op je site, dan is Google helemaal gelukkig.

Linken naar je eigen website vanaf social media

De socialmediakanalen doen er alles aan om de bezoeker zo lang mogelijk op hun eigen kanaal te houden. Zo verdienen zij daar hun geld mee. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, want jij wilt zelf meer omzet genereren. Hoe zorg je dan dat je toch kunt linken naar je eigen website?

Op Facebook kun je een link in een bericht plaatsen. Er verschijnt dan een afbeelding waar je op kunt klikken, waarna je naar de website gaat.

Instagram maakt het lastiger om je bezoekers naar de gewenste plek te leiden. Je kunt op je profiel maar 1 link plaatsen. Dan kun je die link maar beter goed benutten en dat doe je met de ‘link in bio-pagina’.

Link in bio

Dat je maar 1 link kunt inzetten, betekent niet dat je jouw volgers ook maar naar 1 pagina kunt sturen. Je kunt namelijk een pagina maken waarop je meerdere links verzamelt. Jij bepaalt wat je erop zet. Denk aan links naar:

 • je homepage
 • je contactpagina
 • je diensten/aanbod
 • je shop
 • specifieke blogs
 • het inschrijfformulier voor je nieuwsbrief
 • je weggever of e-book

Op deze manier leid je jouw volger snel en makkelijk naar de goede plek, wat weer zorgt voor hogere conversie. Wat je precies op je website kunt plaatsen lees je in deze blog: Wat zet je op je website?

Hoe en waar maak je een link in bio?

Oké, je weet nu waarvoor deze ‘link in bio-pagina’ handig is. Dan rest nog de vraag: hoe en waar maak je zo’n pagina? Het antwoord: op je eigen website en nergens anders.

Linktree is bijvoorbeeld een veel gebruikte service waarmee je makkelijk een ‘link-in-bio-pagina’ aanmaakt. Dit is handig en snel, maar werkt in het nadeel van je eigen website, omdat je de bezoekers niet naar je eigen website leidt. Het is daarnaast ook SEO technisch niet handig!

Je gaat dus aan de slag op je eigen website. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze pagina maakt en vult. Je hebt hiervoor een eigen website nodig die op WordPress draait.

 1. Maak een extra pagina aan in WordPress. Ga naar pagina’s > nieuwe pagina. Kies een naam voor de pagina. Denk aan /Instagram, /linkjes of /linkinbio.
 2. Bepaal de inhoud van de pagina. Blijf je focussen op het doel en scheid hoofdzaken van bijzaken. Het is de bedoeling dat je mensen door laat klikken naar de andere pagina’s. Gooi deze pagina niet vol onnodige content.
 3. Maak de pagina gestructureerd en overzichtelijk voor mobiel, omdat de meeste mensen vanaf hun telefoon doorklikken naar de site.
 4. Ben je klaar met je ontwerp? Kopieer je permalink dan zet hem op je Instagramprofiel.
link in bio Instagram brandtastic.nl

Wanneer je een nieuwe blog schrijft, een mooi aanbod hebt of je bezoekers naar je shop wilt verwijzen, kun je schrijven: “Klik op de link op mijn profiel @brandtastic.nl”, waarbij je achter @ natuurlijk je eigen Instagramnaam vermeldt. Veel mensen weten niet waar je het profiel of de link vindt, dus op deze manier maak je het heel gebruiksvriendelijk voor ze!

Heb jij al een ‘Link in bio-pagina’ op Instagram?

Delen? Ja graag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krijg alle tips in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geen spam, alleen berichten met mooie aanbiedingen en handige tips.

Meest gelezen berichten

Maak die brandtastische start voor je bedrijf

Download het e-book met alle tips vandaag nog!