Hoe kom je aan klanten?

Hoe kom ik aan klanten?

Hoe kom je aan klanten?

Als er magische formule voor bestond om klanten te krijgen zouden we slapend rijk worden. We kunnen je wel een aantal praktische tips geven die je helpen om de juiste klanten aan te trekken! Hoe kom je aan klanten? Nou zo!

Hoe kom je aan klanten?

Die magische formule bestaat niet, maar er zijn genoeg acties die je zelf kunt ondernemen, waardoor je aan klanten komt. In dit blog zet ik er een aantal op een rijtje, zodat je vol inspiratie aan de slag kunt. En onthoud: je bent een Brandtastische ondernemer, you’ve got this!

Tip 1: Zorg voor een sterke presentatie, oftewel branding

Dat betekent een duidelijke website, logo en huisstijl die perfect passen bij jouw bedrijf en je merk. Dat betekent geen:

  • comic sans en veel lichtroze als je een stoer aannemersbedrijf hebt dus.
  • website die niet geschikt is voor mobiele apparaten.
  • logo dat je zelf hebt geknutseld in Canva om geld te besparen.
  • teksten die niet duidelijk en volledig zijn.

Tip 2: weet wie je ideale klant is

Je kunt niet iedereen als klant hebben en niet iedere klant past bij je. Zorg dus dat je heel helder hebt wie je wilt aantrekken. Heb je hier hulp bij nodig? In de minicursus Sprankelende Socialmedia-content staat een handige oefening om je ideale klant te bepalen.

Tip 3: Kom in actie!

Als jij geen actie onderneemt en wacht tot klanten naar je toe komen, kun je lang wachten. Kom dus in actie. Zorg dat tip 1 en 2 in orde zijn en laat jezelf zien op je website, social media en in je directe omgeving als je bijvoorbeeld een winkel hebt. Vind je het spannend? Dat is niet gek, je laat toch iets van jezelf en je bedrijf zien. Social media is vooral heel erg leuk en waardevol, dus ontzeg jezelf deze kans niet!

Tip 4: Lever goed werk

Dit lijkt overbodig, maar het is toch echt heel belangrijk. Als jij goed werk levert valt dat op. Laat dat wat je maakt of doet dan weer zien op je website, social media of in je etalage als je een fysieke winkel hebt.

Als mensen niet weten wat je doet of verkoopt, kunnen ze het ook niet bij je afnemen. Schrijf dus blogs als je tekstschrijver bent, laat je ontwerpen zien als grafisch ontwerper. Vertel over wat je voor mensen betekent als je een coach bent. Laat producten en de resultaten van behandelingen zien als je een beautysalon hebt.

Vraag je klanten om reviews te schrijven, want mond-tot-mondreclame is nog altijd een hele krachtige vorm van marketing, waar je zelf niet veel voor hoeft te doen. Ja, je werk goed doen, that’s it!

Hoe kom je aan klanten? Kom in actie!

Wil je weten hoe je aan klanten komt? Schiet in de actiemodus en ga aan de slag met deze tips. En kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje, we helpen je graag met advies of meer tips.

ps de minicursus Sprankelende Socialmedia-content koop je nu voor een fijne introductieprijs in onze shop!

Delen? Ja graag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krijg alle tips in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geen spam, alleen berichten met mooie aanbiedingen en handige tips.

Meest gelezen berichten

Maak die brandtastische start voor je bedrijf

Download het e-book met alle tips vandaag nog!